Responsive image

A/W 24/25 FASHION LIVE SEMINAR

PHIL - Kleine zaal
TREND UNION

A/W 2024–25

SWADDLING
A/W 2024–25 Colour & Knitwear Forecast 

Het leven in de meest verwoestende periode sinds de Tweede Wereldoorlog eist zijn tol en maakt de samenleving onbeheersbaar, met diepe littekens van conflicten en mentale problemen van verwarring, vooral onder de jongste generaties. De menselijke conditie is onder een dreigende nucleaire oorlog in Europa, een burgeroorlog in Amerika en twee grote conflicten in Azië. De noordelijke helft van de planeet lijkt op ontploffen te staan, en daarmee komt een recessie, een energiecrisis en een pandemie die nog steeds op de loer ligt. Bovendien is er de opwarming van de aarde die overstromingen, branden en tocht veroorzaakt en de mensheid dreigt uit te roeien.
 
Daarom reageren en zwaaien design en mode in de beschermingsmodus, willen ze zorgen en genezen, hun verzamelaars inbakeren, vasthouden en zorgen voor mensen van alle leeftijden. Inbakeren wordt meestal gebruikt om baby's het gevoel van veiligheid te geven waarnaar ze hunkeren nadat ze de beschermende warmte van de baarmoeder hebben verlaten. De effecten van een dergelijke hermetische verpakking zijn zichtbaar in de overweldigende terugkeer van gebreide kleding als een categorie op zich; niet langer slechts een bijzaak, het is een fenomeen van top tot teen, dag in dag uit, 's morgens tot' s avonds om rekening mee te houden. Opgerold slapen in truien, vesten en dekens om het lichaam te helpen emotionele stress te bestrijden en de stofwisseling te vertragen om zo minder energie te verbruiken. Ons conditioneren als een overlevingsmechanisme.
 

HIBERNATION: Saving Essential Energies
A/W 2024–25 Fashion & Textile Forecast

 
De angst voor een escalerende oorlog en inflatie, in combinatie met algemene sociale onrust en dreigende politieke conflicten, beïnvloedt mensen om alternatieve manieren te bedenken om de winter te overleven door de temperaturen lager te houden, kleding in lagen te dragen, gebreide kleding te omarmen en dekens thuis te adopteren. We koken eenpansmaaltijden om gas te besparen, we kruipen als een groep bij elkaar om warm te blijven en we knuffelen met dierbaren om gezellig te blijven. We wikkelen onze pasgeborenen in en imiteren het gebaar voor ons eigen welzijn op elke leeftijd. We leren hoe we ons moeten onderkleden, dubbel kleden, en we beschermen onszelf met zwaardere bovenkleding. Sjaals en handschoenen zijn terug van weggeweest, net als gebreide sokken, mutsen, cols en bivakmutsen. Gedragen met met bont gevoerde pantoffels en laarzen. Zelfs bij guur winterweer zijn de voorbereidingen moeizaam en brengen ze een nieuwe visie op mode die oplossingsgericht maar ook vernieuwend en van een andere, meer absolute orde is.
 
Deze meervoudige, beschermende gedragspatronen lijken op de manier waarop sommige dieren zich klaarmaken om te overwinteren en daarom is dit voorspellingsboek gewijd aan, en geïnspireerd door, de verschillende manieren om de winter te doorstaan, door thermostaten te verlagen, processen in te graven, te nestelen en te graven, en de transformaties van kleur en camouflage. Terwijl sommige zoogdieren het grootste deel van de winter in een diepe slaap gaan, vinden anderen troost in uitdroging, bevriezing, rillingen of zelfs de inactieve staat van verdoving. Met hamsteren en samenkomen zijn andere overlevingsinstincten. Deze variaties zijn talrijk en fascinerend als modefantasieën! Wij mensen hebben veel te leren van de oplossingen die dieren en zelfs planten en bomen hebben gevonden om het weer op zijn eigen manier te verslaan, bijna overlevend en bloeiend vanwege de ernst ervan.
Image

photo by katerina plotnikova

June 13,2023

9h30   welkom koffie en thee
10h00 SWADDLING kleuren, garens en gebreid
10h30 HIBERNATION mood, mode en textiel
11h15 HIBERNATION audiovisual 
11h45 Q&A met Lidewij
12h00 lichte lunch

Location

PHIL - Kleine zaal, Lange Begijnestraat 11, 2011, HH Haarlem Netherlands

Calendar

The 13 Jun 2023 from 9:30 a.m. to noon

Contact

TREND UNION